Kiekoet

Een Kiekoet is een etalage, een uitstalling van alles wat de moeite van het bekijken waard is. We presenteren u hier pagina’s van onze website die wij het bekijken waard vinden. Hopelijk vindt u dat dat ook.

De historie van Veldeke Limburg

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van dialectvereniging Veldeke, hoe het ontstaan is in 1926, hoe het gegroeid is, hoe het de oorlog doorstaan heeft en nu een bloeiende vereniging is, dan kunt u dat hier in kort bestek nog eens nalezen.

Erkenning als streektaal

De Limburgse taal is in al zijn varianten officieel erkend als streektaal volgens het Europees Handvest Deel 2. Als u wilt weten wat dat precies inhoudt en hoe dat zo gekomen is, dan kunt u dat hier nalezen.

De Limburgse taal in muziek en theater

Er wordt wel gezegd dat het Limburgs onder druk staat onder invloed van het Nederlands en het Engels. Maar als dat ergens niet geldt dan is dat wel in de wereld van muziek en theater waar de Limburgse taal floreert. Kijk hier voor een overzicht.

Onze Moedertaal in 8 verschillende dialecten te beluisteren

Het artikel over de Dag van de Moedertaal in De Limburger, is ook te beluisteren in 8 verschillende dialecten. Het is 8 keer dezelfde tekst maar als u eens wilt horen hoe verschillend de Limburgse taal is van het Noorden naar het Zuiden van onze provincie, dan is het de moeite waard om hier eens goed naar te luisteren. Klik hier.