“Kirchroa jeet plat” op Koopzondag de 10e september

Het is zondag maar de winkels zijn open en Kerkrade gaat plat. Bovendien is er dit jaar Lambertusmarkt met kunstenaars die in kraampjes oude ambachten laten zien. Hier treden voor u op:

* Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoort St. Lambertus
* Kinderkoor Canta Young
* Mandoline-orkest Napoli
* Volksdansgroep de Foekepot

Op de Markt en in de straten zullen de toneelverenigingen Excelsior en Frohsinn van alles klaar spelen en laten zien. Levende beelden versieren de straten. “Duwers” dringen u naar bijzondere optredens in de cafés, restaurants, boekenwinkels, de Orlandopassage, het oude postkantoor en de Raadzaal. Er is een informatiekraam over Kerkrade, het Kerkraads en onze geschiedenis, het kraampje van ‘Klieë Veder “ voor zaken met Kerkrade erop.

Het Programma van 2017 ziet er als volgt uit:
* 11.00 uur: Dialectmis in de Lambertuskerk
* 12.00 uur: Talkshow “Zondiegstsuupje” in Café A Jenne Sjlaagboom
* 12.00 uur: Lambertusmarkt met oude ambachten en artiesten

Voordrachten en optredens vinden plaats in Restaurant D’r Fainsjmekker , Café Suus , Café De Wieëtsjaf, Grieks restuarant Kouros , Orlandopassage, Boekwinkel Deurenberg, Boekwinkel Leeskunst d’r schönefeld,  het oude Postkantoor en Café de Gouden Leeuw, de Raadszaal van het Gemeentehuis, de Biblioteek en op de Lambertusmarkt

* 13.30 uur: Groot programma “Kirchroa jeet plat” met schrijvers, toneel, buteredners, dialectquiz, kinderprogramma, DJ’s en heel veel muziek in het platr op 10 podia in het centrum.
* 17.00 uur: Sjun lidjerkonkoer (Mooi liedjes concour) op de Markt
* 18.00 uur: Groot slotnummer met de Harmonie St. Philomena en Jack Vinders.
* 19.00 uur: Uitslag van het concour met het uitreiken van de prijzen.
* 19.15 uur: Slot

Kijk ook op: www.kirchroajeetplat.nl