Kirchroa jeet plat 2021 nu op YouTube

De zevende editie van Kirchroa jeet plat, het tweejaarlijkse dialectspektakel, kon dit jaar niet zoals gewoonlijk live plaatsvinden met publiek. Maar de organisatoren hebben een alternatief bedacht in de vorm van een studio-opname die via verschillende regionale televisiestations is uitgezonden.

Op 10 oktober werden er in theater De Buun in Kerkrade tv-opnames gemaakt van 28 dialectschrijvers uit de hele provincie. Er treden verder maar liefst 6 muzikale acts op en verschillende toneelverenigingen brengen sketches, zodat voor een lach en een traan gezorgd wordt.

Artiesten die hun medewerking verleenden zijn: Mella Klaessen, Hans Emmen, Ton Custers, Wiel Hamers en vrienden, De Hoos en Baltus & Co. Auteurs die meedoen o.a.: Will Wintjens, Wim Kuipers, Vivianne Rijnders., Lizette Colaris, Maurice Hinzen, Annie Tummers, Loek van de Weijer, Marc Didden, Raymond Clement, Fer Kousen en vele vele anderen. Toneelverenigingen Excelsior en Frohsinn zorgen voor sketches.

Er zijn drie tv-programma’s gemaakt die zijn uitgezonden door RTV Maastricht, TV Heuvelland, TV Landgraaf, TV Ellef, TV Bie Os en ML5. Nu die uitzendingen achter de rug zijn kan ieder die dat wil nog steeds genieten van een keur aan Limburgse artiesten en schrijvers want de opnamen zijn vanaf nu te zien op YouTube. Het programma is onderverdeeld in 5 blokken van elk ca. 15 minuten. U kunt ze hier bekijken en beluisteren:

En als u alles achter elkaar wilt zien kunt u hier klikken.