Kring Echt begint met “Verhalen project”

De Veldeke bliftj thoes periode is ook een uitnodiging om met nieuwe ideeën te komen. Activiteiten waarmee we de leden kunnen bereiken, maar ook b.v. de mensen die thuis zitten of in een verzorgingshuis. Graag maken we gebruik van het aanbod van een van onze leden om verhalen in het dialect in te spreken. Luisteren gaat de meeste mensen makkelijker af dan lezen.

Maar we hebben wel geschikte verhalen nodig. Daarom hebben we in de afgelopen week een oproep gedaan aan onze schrijvende leden maar ook buiten de kring door middel van een berichtje in het Waekblad. Daar zijn al een paar reacties op gekomen. We maken gebruik van bestaande verhalen en van speciaal voor dit project geschreven teksten.

Vanaf vandaag de eerste proef met het verhaal “De graaf en zien dochters”, ook te vinden op onze website www.veldekekrinkech.nl. De bedoeling is regelmatig een nieuw verhaal in te spreken en aan te bieden. De verzorgingshuizen die hebben aangegeven belangstelling te hebben, krijgen de verhalen op een andere manier aangeleverd. Eventuele suggesties en verhalen zijn altijd nog welkom. Luister maar: