Laura Theunissen: Limburgse gedichten met levenswijsheden

Pas verschenen: een mooi boekje met als titel “Vanmichveurdich” van Laura Theunissen. In dit boekje staan ruim honderd korte Limburgstalige gedichtjes, op het eerste gezicht eenvoudig, maar allemaal vol levenswijsheid. Men kan er herkenning, een moment van bezinning of troost in vinden. En wellicht nieuw zelfvertrouwen.

Laura Theunissen, geboren en getogen “Oppe Slek” (Echt-Susteren) is al verschillende jaren bezig met taal en schrijft haar gedichtjes nu sinds enige tijd in het plat. Eerder enkel op losse wenskaarten, waarvan de Veldeke Kring Echt verleden jaar in coronatijd alle leden een setje cadeau heeft gedaan. Alle kaarten gesierd met een passend bloemetje. Daar bestond veel waardering voor.

Nu dus een verzameling in een boekje, enkel te bestellen via de schrijfster en samenstelster zelf. Voor de prijs van € 19,95 krijgt men er dan ook nog een setje kaarten bij (zolang de voorraad strekt ). Mail naar dit adres.

 


Er staan twee lezingen van Laura Theunissen op het programma:

  • Zaterdag 2 april, om 11 uur, in bibliotheek de Domijnen in Echt – Thema: Liefde (intro op Nationale Boekenweek).
  • Vrijdag 15 april, om 15 uur, in boekhandel Dominicanen te Maastricht. Thema: mijn persoonlijke aanloop naar het schrijven.

Aanmelden is niet nodig; iedereen is welkom.