Limburgse bijdrage aan de Wereldverteldag

Ieder jaar rondom 20 maart vindt de Wereldverteldag plaats. Overal ter wereld worden dan verhalen verteld, in alle mogelijke talen door een bonte verzameling van verhalenvertellers. Ze schenken op deze manier aandacht aan het eeuwenoude ambacht en de mooie kunstvorm van vertellen. Peggy Alofs van Verteltheater GOUD uit Brunssum neemt de luisteraar en de kijker mee in een dialect verhaal dat zich afspeelt in het mooie Limburg.

Peggy liet zich daarbij inspireren door een bekend sprookje van de gebroeders Grimm maar dan in een Limburgs dialect en op reis door Limburg. Er zitten buurttalen in, cultureel erfgoed en liefde voor de vertelkunst en voor onze provincie. U kunt haar verhaal hier beluisteren op YouTube. Het filmpje begint met wat meer informatie over de Wereldverteldag.

Peggy Alofs is vakspecialist drama, spelleider psychodrama en regisseur. Samen met haar dochter Myrthe bestiert ze de website van Verteltheater GOUD, waarbij Peggy verhalen vertelt en Myrthe voor de muzikale omlijsting zorgt.