Limburgse finale declamatiewedstrijden

3 Jaar lang hebben we door corona geen Limburgse finale meer kunne organiseren wat gezien werd als een groot gemis bij de kinderen van de basisscholen in Limburg. Gelukkig kunnen we de finale dit jaar weer wel houden. Op 3 juni zullen vanuit heel Limburg de winnaars van de voorronden nao DOK6 in Panningen komen om hun winnende gedicht voor te dragen.

Hans Jacobs uit Venlo zal als presentator op de van hem bekende ludieke manier alle deelnemers voorstellen aan het publiek en een deskundige 5 hoofdige jury zal gaan beoordelen wie uiteindelijk als winnaar van deze finale met de trofee huiswaarts mag gaan.

Er wordt gestreden in 3 categorieën: de onderbouw van de klassen 3 en 4, de middenbouw van de klassen 5 en 6 en de bovenbouw van de klassen 7 en 8.

Omdat voor Veldeke alle deelnemers al winnaar zijn krijgen alle deelnemers een getekende oorkonde alsook enkele presentjes als dank voor hun deelname. Alle voordrachten worden op film en foto vastgelegd en vervolgens op een USB-stick overgebracht en die zal aan alle deelnemers worden toegestuurd.

Uniek dit jaar zal zijn dat de finale live uitgezonden zal worden door Omroep Peel en Maas waarmee iedereen kan genieten van deze finale.

Wilt u de finale zelf bijwonen, kom dan op 3 juni naar DOK6 in Panningen. Om 13.00 uur wordt gestart en de toegang is helemaal gratis.