Luisterverhalen bij Veldeke Kring Echt

Vanaf half april plaatst Veldeke Kring echt wekelijks een dialectverhaal op de website dat is ingesproken en rustig op een zelf gekozen moment kan worden beluisterd. De verhalen zijn 5 à 10 minuten lang en heel verschillend: historisch, nostalgisch, poëtisch, informatief enz. De opzet is om de leden en andere liefhebbers van onze mooie taal, die nog veel alleen thuis zitten of in een verzorgingstehuis, wat ontspanning en bezigheid te bieden. Luisteren gaat de meeste mensen makkelijker af dan lezen.

De verhalen zijn gehaald uit verschillende publicaties of zijn na een oproep spontaan ingestuurd door leden of andere schrijvers in het dialect. Ook de zogenaamde “meesterstukken” van de afsluiting van de cursus “Lezen en schrijven in het Limburgs” bleken heel geschikt.

Voor belangstellende zijn de luisterverhalen beschikbaar op de website van de Veldeke Kring Echt. De bedoeling is ook in de toekkomst tegelmatig een nieuw verhaal in te spreken en aan te bieden.

Reacties en verhalen zijn altijd nog welkom. Luister hier maar eens naar het verhaal van een mooie avondwandeling, geschreven door Wilma Dingelstad en ingesproken door Marjo Jaski-Verheesen.