Marion Steeghs zingt in het Americaans dialect

Het liedje “Stille Vlinder” staat al een tijdje hoog in de Limbo Top 10 van Henk Hover op L1 Radio. Het is geschreven en gezongen door Marion Steeghs (1980) uit America, waar ook Rowen Hèze zijn thuisbasis heeft. Maar Marion brengt een heel eigen geluid. Haar muziek is melancholisch en poëtisch van aard en de sfeer van tekst en muziek vloeien naadloos in elkaar over.

Ze schrijft in het Limburgs, het dialect uit haar geboortedorp America. Ze zegt daarover: “Zingen en teksten schrijven in mijn Limburgs dialect, de taal die het dichtst bij mij staat. Juist daardoor voelt een ander zich daar ook mee verbonden. En raakt het.”

Debuutalbum Nachtvogel

Samen met componist en pianist Egbert Derix schreef Marion aan haar debuutalbum Nachtvogel. Met de muzikanten Egbert Derix, Norbert Leurs , Ivo Rouschop, Leo Janssen, Yvonne van de Pol en Marie-José Didderen, heeft ze in de studio van Niels Koster in Kessel het album opgenomen.

Egbert Derix (1969) is afkomstig uit Horst en is geen onbekende in de muziekwereld. Hij werkte onder andere samen met Bendik Hofseth, Eric Vloeimans, Iain Matthews, Supertramp saxofonist John Helliwell, acteur Huub Stapel, Margriet Sjoerdsma en Fish. Ook schreef en speelde hij de soundtrack voor de BNN-Vara documentaire ‘Nao ’t Zuuje over Lex Uiting.

Marion’s debuutalbum Nachtvogel is te beluisteren via Spotify en op Youtube staat een clip van het nummer “Stille vlinder” van diezelfde CD. U kunt het hier beluisteren.