Mestreechs Kwartètspeul

Veldeke Kring Maastricht heeft iets nieuws in de etalage: een kwartetspel met allemaal typisch Maastrichtse woorden en gezegdes, verdeeld over 14 categorieën zoals Het lijf, Aan tafel, De boodschappen en De dieren. Zoals de kring op zijn website schrijft: “Voor uzelf. Als verjaardagscadeau voor uw (klein)kinderen. Of voor Hollandse familie, vrienden of collega’s om ze wat Maastrichtse woorden te leren.”

En voor wie dat nog niet genoeg aanbeveling is: “Ideaal voor de warme zomeravonden of om die ene regenachtige dag om te krijgen op vakantie! Of zodat uw (klein)kinderen zich niet hoeven te vervelen achterin de auto op weg naar uw vakantiebestemming. En zelfs in de wachtrij op het vliegveld kunt u het spelen.”

Kort gezegd: een ideaal spel voor deze zomer! Wees er vlug bij want het enthousiasme is groot maar de voorraad beperkt. Het kwartetspel kost € 8,50 (exclusief verzendkosten) en kan besteld  worden op de website van Veldeke Kring Maastricht.

Het kwartetspel is tot stand gekomen in samenwerking met docentenorganisatie Levende Talen Limburgs en de Veldeke Kring Heerlen.