Nieuw boek in ’t Sittards van de dichter/schrijver John Hertogh

Op vrijdag 3 juni a.s. presenteert Veldeke Krènk Zitterd haar nieuwste uitgave: de bundel “Van Oukouk pès Cötelbaek”, 24 stukjes in en over onze moedertaal, door John Hertogh.

De Zwentibolddichter (2018-2022) John Hertogh, schrijft al heel wat jaren naast zijn Zittesje gedichten en korte verhalen ook columns/rubrieken onder de naam “van Kul pès Kultuur”. Die worden gelezen door ’n grote groep geïntresseerde lezers.

Hij schrijft ook maandelijks de rubriek “Os Modesjtaal” in de VIA van De Limburger. Omdat niet iedereen die krant ontvangt, zijn 24 stukjes, met bijpassende foto’s, nu gebundeld in dit boek.  Aangezien ’t eerste stukje over Oukouk gaat en ’t laatste over ’t park en de Cötelbaek, was de titel vlug gevonden!

De presentatie van de bundel, en petit comité, wordt georganiseerd door Veldeke Krènk Zitterd. Hierbij zal tevens Cyrille Niël aanwezig zijn, o.a. als groot bewonderaar van Toon Hermans, de schrijver van het liedje Oukouk. Van Oukouk pès Cötelbaek is vanaf zaterdig 4 juni te koop in de boekhandel van Wim Krings.