Nieuw boek over Henric van Veldeke in het Duits en het Frans

De belangstelling voor onze naamgever Henric van Veldeke beperkt zich niet tot de provincie Limburg. Dat is ook niet zo vreemd als men bedenkt dat hij geboren is in wat we nu België noemen en een groot deel van zijn leven gewerkt heeft in wat nu Duitsland heet. Als er een boek verschijnt over de Middeleeuwse dichter kan het dus gebeuren dat de taal waarin dat geschreven is in het Duits of het Frans is gesteld. Omdat we u graag op de hoogte willen houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de kennis over Veldeke, willen we u het verschijnen van dit boek niet onthouden.

Dat de tekst ook in het Frans beschikbaar is komt omdat dit boek een gevolg is van een symposium over Henric van Veldeke dat afgelopen januari in Parijs heeft plaatsgevonden. De bijdragen aan dat symposium zijn nu gebundeld in dit boek. Daarin komt onder meer tot uiting hoe verschillend men in de loop der eeuwen tegen de dichter Veldeke heeft aangekeken. Verschillende leden van onze vereniging hebben indertijd meegeholpen om informatie te verzamelen veur de inhoud van dit artikel. En de vereniging Veldeke krijgt dan ook een plaats in dit boek.

Vanwege corona heeft de introductie van het boek niet kunnen plaatsvinden op de manier waarop dat voorzien was. Maar de plannen om dat te doen in de vorm van een symposium dat in Hsselt gehouden zal worden staan nmog overeind voor zodra de pandemie dat toestaat. De titel van het boek is:

  • Von Troja Nach Thüringen Heinrichs von Veldeke Eneas/De Troie en Thuringe : l’Eneas de Heinrich von Veldeke
  • De redacteure zien: Peter Andersen, Patrick Del Duca en Delphine PasquesHet boek kost € 37,00 en is te bestellen via de website van de uitgeverij L’Harmattan in Parijs.

Het boek kost € 37,00 en is te bestellen via de website van de uitgeverij L’Harmattan in Parijs.

Verder kunnen we nog melden dat recentelijk ook een website over Henric van Veldeke in het Duits geopend is. Die website kunt u raadplegen door hier te klikken.