Nieuw boek van John Hertogh uit Sittard

De dialeksjriever en -dichter John Hertogh (oud Zwentibolddichter) gaat op zijn 75e verjaardag (8 maart a.s.) zijn vijfde boekje: EINE POES BLOUME in ‘t Zittesj publiceren. Met verhalen en gedichten, alles in zijn geliefde Sittards dialect.

Met een knipoog

Wat betreft de titel schrijft hij: “Zie het als een boeket bloemen, geplukt in ’t veld en in de wei; sommige zijn vers andere al een beetje verwelkt. Met andere woorden nieuwe en oudere gedichten en verhalen”. Op de achterkaft staat: “Soms ontroerend, maar meestal met een knipoog, neemt hij je mee naar een wereld die heel herkenbaar is”.

De prachtige kaft en tekeningen zijn gemaak door Jan Ruigt uit Sittard. ’t Boek (165 pagina’s A5) ligt vanaf 8 maart in de boekhandel van  Wim Krings op de Brandstraat in Sittard. Voor de prijs hoef je het niet te laten: € 12,50 is toch niet duur voor een stukje Sittardse kultuur !

Presentatie op Sint Joep

De officiele presentatie wordt gehouden op de Sittardse jaarmarkt, Sint Joep, op 19 maart, in ’t Mariapark op de Oude Markt in Sittard. Daar staat Veldeke Krènk Zitterd de hele dag. Naast andere uitgaven kun je het nieuwe boek ook daar kopen. Als je dat doet tussen 14:00 uur en 16:30 uur krijg je van de schrijver zelf, als je dat wil, een persoonlijk woordje geschreven in je gekocht exemplaar.

Alweer een uitgave in de © Veldeke Krènk Zitterd reeks.