Nieuw Platbook 23 thema: De 4 seizoenen

Stuur uw tekst in voor 31 maart!

Platbook is een boekenreeks met gedichten en verhalen in het Limburgs van de hele provincie. Inmiddels is Platbook 23 in voorbereiding. Thema van de komende editie is: De 4 seizoenen. En redacteur is Maurice Nijsten, de natuurfilmer van Limburg.

In eerste instantie zal het thema tot veel natuurgedichten en -verhalen inspireren. Maar de commissie vraagt nadrukkelijk verder over het thema na te denken. Vivaldi komt natuurlijk al snel in gedachten, maar ook schuimend bier of reclamefilmpjes van vroeger.

Redacteur Maurice Nijsten is filmer en programmamaker. Hij is bekend van zijn natuurfilms, vroeger voor de KRO: Natuur in eigen land, dat hij samen met Jo Erkens maakte. Maar later werkte hij veelal alleen en richtte zich vooral op Limburg. Op dit moment werkt hij aan een serie onder de titel Hier is mijn vaderland, waarin Limburgs de voertaal is.

Vraag aan de Limburgs schrijvende auteurs is dus: maak een gedicht of verhaal aan de hand van het thema van maximaal 600 woorden en stuur het werk naar paul@uitgeverijtic.nl vóór 31 maart a.s.

Het boek van 64 pagina’s zal eind mei verschijnen. Auteurs die gekozen zijn voor de uitgave krijgen een uitnodiging voor de presentatie en een gratis exemplaar van de uitgave.