Nieuw Platbook 24 met als thema “Wèndj taege” gepresenteerd

In de aanloop naar de feestdagen is op zaterdag 28 november in Boekhandel Dominicanen in Maastricht het nieuwe Platbook gepresenteerd. Deze editie stond onder redactie van Robert Doyen, opleidingsmanager TAAL+ (voorheen: VolwassenenEducatie / VE) van het Vistacollege.

Platbook is een boekenreeks met gedichten en verhalen in het Limburgs van de hele provincie. Nu verschijnt Platbook 24. Thema van deze editie is: Wind tegen.

Wind tegen kun je letterlijk en figuurlijk interpreteren. Een tegenvaller op het werk, in de liefde, in het creatieve proces. Wielrenners hebben liever de wind in de rug, maar soms – als je iets van je af wilt zetten – is wind tegen welkom. ‘’Effe uitwaaien’’ wordt juist heel positief gewaardeerd, zeker in tijden van Home Office. Een molenaar zal zeggen: kom maar op met die wind. Ook Corona betekent voor veel mensen wind tegen en zo hebben Limburgse auteurs uit alle windstreken, maar liefst 45, ieder hun eigen invalshoek gekozen.

In deze uitgave staan weer opvallend veel debutanten: Guus Knebel, Nel Majolee-Smeets, Ruud Versteden, Ria Martens-Verkuijlen, Els Janssen-van Avesaath, Aggie Schrijvers, Pauline Bongers, Hanneke Post, Mark Courage, René Wolter, Sylvia Simons en Guy Caelen.

In totaal waren er meer dan 90 inzendingen van precies 72 deelnemers. Het aantal debutanten wijst er in elk geval op dat Platbook telkens weer nieuw talent weet te vinden en te stimuleren.

Platbook wordt in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en in participatie met St LiLiLi, Veldeke Limburg en de Raod veur ’t Limburgs door Uitgeverij TIC uitgegeven. Het idee om Limburgse schrijvers op deze wijze een podium te bieden is afkomstig van Wim Kuipers. Nu verschijnen er twee edities per jaar, telkens met 64 pagina’s Limburgse literatuur.

Platbook 24 is voor € 9,90 te koop in de betere boekwinkels en via de webshop van uitgeverij TIC

Wilt u meer weten over auteurs en/of uitgave, neem dan contact op met Uitgeverij TIC, 043-3262414 of kijk op de website van Uitgeverij TIC.