Nieuwe single van Paul Weelen: Bezuk is jraad wie visj

Paul Weelen brengt ook in 2020 drie singles uit. De eerste daarvan, met als titel Bezuk is jraad wie visj, is onder corona-achtige omstandigheden opgenomen en gemixt. Paul noemt het zelf een anti-corona blues onder het motto “het beste medicijn tegen slechte zin is goede zin.”,

Net als de single Alles wat iech wil van 2019 is Bezuk is jraad wie visj een jazzy nummer. Paul Weelen probeert deze crisistijd met wat humor te verlichten en zingt over dat wat nu net niet mag: op bezoek gaan en bezoek ontvangen. Zeker als de familie komt, de kinderen van de familie en uiteindelijk ook nog de schoonmoeder, dan kunnen de spanningen binnenshuis wel eens oplopen.

De Kerkraadse zanger begon zijn carrière met de band Weerwaas in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Met volgende groepen Ramsj en Oes De Ef maakte hij duidelijk dat hij voortaan vooral als popmuzikant of zelfs rocker wilde worden gezien. Na enkele successen bij L1 in de Limbo top 10 zo’n elf jaar geleden met o.a. Zommer in diene kop en Kans te miech vertselle zorgde de digitale verandering voor zo’n inbreuk op de manier van muziek maken dat hij de liedjes zelf uitbracht op zijn website. Dat doet hij inmiddels precies 11 jaar met elke week een nieuw liedje. Dat betekent dat er meer dan 500 liedjes via de website zijn gepubliceerd, waarvan nog steeds een groot deel te beluisteren is. De website heeft maandelijks tussen de 500 en 600 luisteraars.

In 2018 besloot hij bij Marlstone weer enkele volledig door muzikanten ingespeelde liedjes op te nemen. In 2020 is daar nu een vervolg op gekomen. De video van Bezuk is jraad wie visj is te bekijken via Youtube.

Voorlopig is het einde van de muziekcarrière van Paul Weelen niet in zicht. Er zullen nog enkele honderden liedjes op de website komen te staan, zo zijn de vooruitzichten, met zo af en toe ook een echte single.