Nieuwe single van Paul Weelen: Leef breuzelsjaos

Onvermoeibaar trakteert Paul Weelen ons vrijwel elke dag op gedichten en liedjes in zijn mooie Kerkraads dialect. Deze keer is hij weer eens de studio van Marlstone ingedoken om naar buiten te komen mèt een onvervalst countrynummer: Leef Breuzelsjaos. Breuzelsjaos betekent zoveel als mopperkont. Maar dan wel een lieve mopperkont en geen wappie of relschopper.

Door te kiezen voor de countrymuziek en te zingen in het Kerkraads combineert Paul zijn geboorteland Canada met zijn liefde voor Kerkrade. Twaalf jaar geleden begon hij met elke week een liedjes op te nemen in zijn eigen studio en dat op zijn website te plaatsen. Dat betekent dat er inmiddels meer dan 500 liedjes op die manier gepubliceerd zijn, waarvan een groot deel nog steeds te beluisteren valt. De website heeft elke maand  tussen de 500 en 600 luisteraars.

De video van het nummer Leef Breuzelsjaos is te zien op YouTube, met beelden van echte cowboys en de klanken van een steelguitar. Mick Gravée begeleidt hem op drums, Rick Maessen op bas en Pieter Vermeulen op pedal steel en meer gitaren. De productie stond onder leiding van Joep Servais.