Paul Weelen wordt zestig en maakt een liedje

De verdiensten van Paul Weelen voor de Limburgse taal zijn onomstotelijk. Samen met zijn partner Luiz Oliveira geeft hij al jarenlang regelmatig Limburgstalige boeken uit via zijn uitgeverij TIC in Maastricht. En in zijn eigen Kirchröätsjer plat vult hij wekelijks zijn website met gedichten en liedjes.

Paul Weelen wordt 60 in mei. In plaats van zo maar een feestje te geven brengt hij een nieuw liedje uit. Dat is zijn feestje. Een vrolijk lente-achtig liedje dat zijn levensopvatting het beste weerspiegelt.

Paul Weelen publiceert sinds 2009 wekelijks een liedje op zijn website. De opnames daarvan maakt hij op zijn zolder, waar een bescheiden studio is ingericht. Eerst speelde hij daadwerkelijk alle instrumenten zelf in. Dat resulteerde in de CD ‘D’r Ploem is doeëd’ en later ook in de bescheiden Limbo Top 10 hit ‘1000 reë vuur jouwe zin’.

Iech kan ’t nit jeleuve dat-s te bij miech bis

‘Iech kan ’t nit jeleuve dat-s te bij miech bis’ is echter bij Marlstone opgenomen met echte muzikanten en is het 500-ste liedje dat op de site wordt gepubliceerd. Maar daar kunnen helaas geen 500 liedjes staan, dat zou te groot zijn voor een site. De liedjes van 2018, enkele CD’s en de liedjes van 2019 staan erop en zijn daar te beluisteren.

De video van ‘Iech kan ’t nit jeleuve dat-s te bij miech bis’ is deze keer gemaakt door Bart-Jan Bartholomeus, die ook al bijna alle liedjes van ‘Oes de Ef’ en ‘Weerwaas’ van video’s voorzag. U kunt de video hier bekijken en beluisteren.