Podcast de Limburgse Taal & …de ondernemer

In opdracht van de stichting LIMx en met financiële steun van de provincie Limburg en Veldeke Limburg maken Ruud Kleinen en Harry Rouschop een podcast over het Limburgs dialect: ‘de Limburgse Taal & …’. Ze onderzoeken welke rol het dialect speelt in de Limburgse maatschappij. Frans Pollux maakt voor elke aflevering een muzikale column.

Vanaf nu is aflevering 2 te beluisteren waarin de ondernemer centraal staat. Te gast zijn Huub Narinx (directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging) en sterrenchef Hans van Wolde.

“Taal is het machtigste wapen om verbinding te maken en dialect kan daarin zeker een rol spelen, maar sluit niemand uit”. Dat zegt LWV-directeur Huub Narinx. Hij constateert ook dat het keurmerk ‘Made in Limburg’ nog aandacht behoeft. Over het voortbestaan van ons dialect maakt hij zich minder zorgen.

Sterrenchef Hans van Wolde (Rotterdam 1963) is inmiddels volledig geïntegreerd in Limburg en hij begrijpt de Limburger. Hij vertelt o.a. over zijn nieuwe avontuur Brut 172 en de aanstaande documentaire hierover op RTL 4. Tenslotte fileert Frans Pollux podcastgast Huub Narinx in zijn muzikale column.

De podcast ‘De Limburgse Taal & …’ is te beluisteren via diverse platforms waaronder Spotify, Apple Podcasts en Anchor. Elke 14 dagen verschijnt een nieuwe aflevering. De aflevering met Huub Narinx en Hans van Wolde is te beluisteren via deze website. En als u wat verder naar beneden scrolt vindt u daar ook de trailer van de podcastserie en de eerdere aflevering met wetenschapper Leonie Cornips.