Podcastserie over kinderboeken in het Limburgs dialect

In de nieuwe podcastserie Keenderbeuk staat het kinderboek centraal. Elke aflevering praat Harry Rouschop met een auteur over een kinderboek geschreven in een Limburgs dialect. In een aparte aflevering leest de schrijver het boek voor.

In aflevering 1 is een interview met Mariska Schijns uit Schimmert te beluisteren. Zij publiceerde afgelopen jaar n.a.v. het ZLF (Zuid Limburgs Federatiefeest van de schutters) het kinderboek Sebas. Een verhaal in het dialect over een roodborstje dat de liefde voor de schutterij letterlijk vanaf dag één met de paplepel krijgt ingegoten. In aflevering 2 leest Mariska het boek Sebas voor.

In aflevering 3 praat Harry Rouschop met Astrid Frusch. Zij schrijft kinderboeken o.a. in het Kerkraads dialect. Hoofdpersoon is steeds Floortje, de dochter van Astrid. Het nieuwste avontuur ’t Floortje viert vasteloavend gaat over een Limburgs meisje dat voor de eerste keer vasteloavend viert. Floortje verkleedt zich, gaat naar de optocht en viert vasteloavend op de markt. In aflevering 4 leest Astrid het boek ’t Floortje viert vasteloavend voor in het Kerkraads dialect.

De podcastserie Keenderbeuk is een productie van de stichting LIMx en is te beluisteren via www.limx.nl en diverse podcastplatforms waaronder Spotify.

RTV Maastricht heeft onlangs een interview opgenomen met podcastmaker Harry Rouschop over de Limburgstalige kinderboeken. U kunt dat bekijken en beluisteren door hier te klikken.