Poëziewandeling in boekvorm

De afgelopen jaren, van 2015 tot 2019, had de Veldeke Kring Echt elk jaar een poëziewandeling op het programma staan, in een mooie omgeving binnen het werkgebied van de kring. Die activiteit was vanaf de eerste keer een succes. Om daar nu op terug te kijken, geeft de kring Echt een boekje uit met een beschrijving van de wandelingen: Lilbosch, Susteren, Stevensweert, Echt-centrum en Nieuwstadt. Met foto’s en gedichten.

Eigen aan de poëziewandeling was dat onder het wandelen op bepaalde punten werd stilgestaan om te luisteren naar een gedicht of kort verhaal, soms muzikaal omlijst. De schrijvers waren meestal leden van de schrijverskring Midden-Limburg, waarmee Veldeke Kring Echt bij activiteiten samenwerkt. En nu dus al 5 jaar achter elkaar voor de poëziewandelingen. Dat heeft veel nieuwe gedichten en verhalen opgeleverd. In het boek van de 5 jaar poëziewandelingen is een groot aantal daarvan afgedrukt naast of tegen de achtergrond van mooie foto’s die van de wandelingen zijn gemaakt door Geert Janssen. Daarmee is het boek een herkenbaar bezit, heel fijn om te hebben, in te kijken en in te lezen. En eventueel aan de hand daarvan de wandelingen (nog) eens te maken. Maar het boek is ook heel geschikt om cadeau te geven aan iemand die op een of andere manier met de streek of de betreffende kernen verbonden is.

Aanvankelijk zou het boek in mei verschenen zijn. De ontwikkelingen met het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen hebben de uitgave echter vertraagd. Op zaterdag 26 september aanstaande om 16.00 uur zal het boek nu gepresenteerd worden en daarbij aangeboden aan de wethouder van cultuur van de gemeente Echt-Susteren en aan de schrijvers. Leden van de kring hebben het boek – 62 bladzijden in kleur – bij voorinschrijving kunnen bestellen. Na 26 september zal het op verschillende adressen verkrijgbaar zijn voor € 12,50. Kijk daarvoor op de website van de Veldeke Kring Echt.