Poëziewandeling in Stevensweert

Dit jaar organiseert de Veldeke Kring Echt voor de derde keer een poëziewandeling in Stevensweert. De kleine kern van het stadje leent zich daar goed voor. De plaatselijke vereniging “Amice Insulae” (Vrienden van het eiland in de Maas) heeft samen met onze kring de organisatie op zich genomen.

Deze wandeling is op woensdag 26 augustus, lekker tegen de avond en we rekenen daarbij natuurlijk op mooi weer. Ze voert langs bekende plekken maar is geen rondleiding met uitleg. Speciaal aan deze wandeling is dat op verschillende plaatsen een tijdje wordt stil gestaan om te luisteren naar een voordracht (gedicht of verhaal) en/of naar muziek.

We lopen in 2 groepen van maximaal 30, zodat de voordrachten ook goed te verstaan zijn. Medewerking voor deze intermezzo’s hebben we gezocht en gekregen bij schrijvers van de Schrijverskring Midden Limburg en bij een aantal muzikanten uit de omgeving.

Wie meeloopt moet rekening houden met ruim een tot anderhalf uur wandelen en staan. Met rollator zal dat niet lukken. Stevige schoenen zijn aan te bevelen. Na afloop van de wandeling kan men iets drinken in de Maaspoort.

Alle deelnemers worden om 19.30 uur verwacht bij het vertrekpunt. Dat is de parkeerplaats tegenover het voetbalvelden op weg naar ’t Broox. Van deze parkeerplaats af zullen we ook vertrekken. Dat kan betekenen dat een groep wat langer moet wachten, bij het vertrek of verder onder het wandelen. En  voor de andere groep na afloop wachten tot iedereen binnen is. Bij slecht weer gaat ’t niet door en schuift alles 2 weken op.

Maar opgelet: door de grote belangstelling is het nu niet meer mogelijk u op te geven voor deelname. Dat is jammer. Het bestuur overlegt met schrijvers en muzikanten of de wandeling ook nog op een ander moment gehouden kan worden. Bericht daarover volgt.