Programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend

Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed 2018, die op 15 september a.s. in Venlo zal plaatsvinden, is bekend. Al presenteert de Nach doorgaans muziek vanuit de hele provincie, deze keer staat het programma op het Hoofdpodium op de Markt in het teken van 675 jaar Venlo en heeft een geheel groot-Venlose line-up. Naast Thei & Marij en een bijzonder optreden met liedjes uit de Venlose Revues is er een reünie van Pinda Wullum. Tijdens de Nach zijn er verder verdeeld over verschillende locaties in de stad optredens van onder meer Linke Mik, Ton Engels en John Coenen (van Taai Taai). Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Neutjesrang, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Joep van Wegberg. Hij treedt met zijn Joep’s Kapel op bij De Witte. De prijsuitreikingen vinden plaats in de Frans Boermans-zaal in De Maaspoort, waar Veldeke Oeuvre Pries-winnaar Gé Reinders die avond tevens zijn nieuwe cd lanceert. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Afwisseling

Er is voor ieder wat wils tijdens het dialectmuziekevenement. De Nach begint al heel vroeg: ’s middags vindt een besloten optreden van Thei en Marij plaats voor bewoners van De Beerendonck. De Venlose rockformatie Waers treedt in de middaguren op bij muziekwinkel Sounds. Speciaal is ook het open podium bij De Galerie, waar vanaf 17.00 uur talentvolle acts zullen laten horen wat ze in huis hebben. Daarnaast wordt de hele dag de Venlose 100 live uitgezonden vanuit de Locomotief, hier zullen gastartiesten aanwezig zijn.

’s Avonds brengt Rob Achten, ofwel JoeksDJ Rob, op het Houfpodium op de Markt als opwarmertje allereerst het beste uit 675 jaar-dialecthits uit Groot-Venlo, waarna ORKESJE Speult Dialek van Wim Naus en Lottie Boermans een muzikale reis door de tijd maakt door middel van het brengen van liedjes uit Venlose Revues door de jaren heen. Het zangduo Thei & Marij bestaat volgend jaar 3×11 jaar, dat jubileum wordt op de Nach alvast ingeluid. Ook zal er nog een kort verrassingsoptreden op de Markt plaatsvinden. Tot slot is er een reünie van Pinda Wullum, bekend van klassiekers als Vader stad en Late Nach.

Prijsuitreikeingen

In De Maaspoort worden de Veldeke Oeuvre Priès en de Jo Erens Priès uitgereikt en presenteert Gé Reinders zijn nieuwe CD. De genomineerden voor de Jo Erens Priès zijn bekend. De acts die dit jaar kans maken op het winnen van de prestigieuze dialectmuziekprijs van de Nach van ’t Limburgse Leed zijn: Huub Holtman (Grubbenvorst), Harold K (Susteren), Jorn Lucassen (Schimmert) en Mella (Neer). De Nach gaat door tot twee uur in de ochtend. Kijk voor meer gedetailleerde informatie op de website van de Nach.