Radio-interview met de voorzitter van Veldeke Limburg

De voorzitter van Veldeke Limburg, Christine van Basten, is komende zondag 3 november te gast in het L1-radioprogramma De Stemming, dat zoals gebruikelijk rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit Café Forum in Maastricht. Zij neemt deel aan een interview waarbij ook Bep Mengelsberg, secretaris van Levende Talen Limburg en de streektaalfunctionaris Ton van de Wijngaard aan tafel zitten.

Onderwerp van gesprek is de stand van zaken van de Limburgse taal. Hoe staat het dialect ervoor, hoe kan het gebruik ervan gestimuleerd worden en helpt daarbij dat het Limburgs nu officieel erkend wordt in een convenant met de regering in Den Haag?

Het gesprek met Christine van Basten vindt plaats in het tweede uur van het programma, tussen 12.00 en 12.20 uur. De Stemming is een discussieprogramma dat iedere zondag wordt uitgezonden op L1 radio. De presentatie is in handen van Fons Geraets en Frank Ruber.

U kunt het interview nog eens beluisteren op de website van De Stemming (even naar beneden scrollen naar het tweede audiofragment)