Schrijf mee aan Platbook 20: Det sjmaak nao mieër

Oproep aan Limburgstalige schrijvers om hun werk in te sturen

Binnenkort verschijnt de 20e editie van Platbook, een verzameling van Limburgstalige poëzie en proza. Iedereen die Limburgs schrijft kan zijn teksten of gedichten insturen. Net als voorgaande keren heeft ook dit Platbook weer een eigen thema en een eigen redacteur. Het thema is deze keer: “Det sjmaak nao mieër” en dat mag heel breed worden opgevat; het hoeft dus echt niet enkel over eten of drinken te gaan. Kunst, een eerste kus, een nieuw ontdekt land, de onderwerpen liggen voor het oprapen.

Limburgstalige schrijvers kunnen tot 17 september 2018 eigen werk insturen voor Platbook 20. Dit kunnen bijvoorbeeld verhalen, gedichten en columns zijn. De bijdrage mag niet meer dan 600 woorden bevatten en kan aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl. Schrijvers waarvan het werk wordt geselecteerd, ontvangen een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 20.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Voor iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept).

De redacteur

De nieuwe redacteur van Platbook 20 is Roland Colee. Hij is afkomstig uit Born en journalist bij De Limburger. Hij is een vurige voorstander van onze Limburgse taal en de Limburgse volkscultuur. En bovenal is hij een fervent carnavalsvierder, die zelf ook liedjes daarvoor schrijft.

Kijk voor meer informatie over Platbook op www.hklimburg.nl/platbook of www.uitgeverijtic.nl. Platbook is voor € 9,90 euro te koop in de webshop van Uitgeverij TIC (www.ticshop.nl) en de betere boekhandel in Limburg.