Sjtepke Truk, boek en CD’s van Laur Rutten

“Soms zijn er momenten waarop vooruitblikken en terugkijken samenvallen. Dit jaar is voor mij zo’n moment. Gaande de jaren werd steeds vaker naar ‘de verhalen achter mijn liedjes’ gevraagd. Als die nou maar eens opgeschreven zouden worden. Dat is nu gebeurd in  ‘Sjtepke Truk’. Een lees- en luisterboek voor, door, en over mensen die elkaar, maar ook mij op hun pad hebben ontmoet.” Dat zijn de woorden waarmee Laur Rutten zijn project “Sjtepke Truk” introduceert. Nu de muzikant en schrijver uit Sint Geertruid 65 is geworden kijkt hij terug op zijn leven; niet in nostalgie maar juist om zo beter vooruit te kunnen kijken.

Het boek is geschreven vanuit een historisch en autobiografisch perspectief. Aan de hand van zijn eigen verhaal houdt de schrijver ons een spiegel voor waarin hij naar ons gemeenschappelijk verleden, het heden maar vooral naar de toekomst kijkt. Het “verstaot uuch” van zijn vader en de woorden “I have e dream” van Martin Luther King vormen maar één voorbeeld van de parallellen die hij trekt tussen zijn of onze eigen beleving en de grote wereld om ons heen.

Het boek bevat een historisch/autobiografisch deel dat zowel in het dialect als in het Nederlands is geschreven. Daarnaast zijn er de afzonderlijke verhalen in het Nederlands en de oorspronkelijk in het Eijsdens dialect geschreven liedteksten. Het boek bevat twee verzamel CD’s met daarop alle verhaalde liedjes. Uiteraard kunnen deze ook gestreamd worden.

Het boek kost € 27,50 en is verkrijbaar bij de volgende verkooppunten:

  • Plus (postagentschap) van Raymond en Esther Custers, Cramignonstraat 1, Eijsden
  • Plus (postagentschap) van de fam. Kleijnen, Amerikaplein 2, Margraten
  • Muziekpraktijk Edith Rutten, Ursulinenstraat 14, Eijsden
  • VVV Eijsden (servicepunt), Museum Het Ursulinenconvent, Breusterstraat 27, Eijsden

Maar u kunt het ook afhalen ten huizen van de auteur: Pastoor Huynenstraat 7. St. Geertruid. Graag tevoren even bellen: telefoon 0434081970 / 0639873439

De meeropbrengst van het boek gaat naar Stichting Jambo Hakuna Matata.