Speciale uitgave van Platbook voor Maastrichtenaren

In het kader van het 40-jarig jubileum van de Veldeke Kring Maastricht heeft de serie Platbook een bijzondere uitgave op stapel staan: editie nummer 24 van de serie is speciaal bedoeld voor schrijvers van de Maastrichtse taal.

Dus: schrijft u wel eens iets in het Maastrichts? Een verhaaltje of een versje, een gedicht of een liedje of een echt verhaal? En zou u het leuk vinden als uw schrijfsel wordt uitgegeven?

Veldeke Kring Maastricht biedt u dit jaar de mogelijkheid. Speciaal vanwege ons jubileum geven we ons eigen Platbook uit met schrijfsels in het Maastrichts. Doe mee aan onze schrijfwedstrijd en stuur uw tekst voor 1 september a.s. in naar de uitgever paul@uitgteverijtic.nl

Thema: Boonte störm

Er zijn een paar spelregels:

  • Het thema is: “Boonte störm” (en dat mag u breed opvatten… het hoeft dus niet alleen over carnaval te gaan).
  • Een tekst mag maximaal 600 woorden bevatten.
  • Een gedicht mag maximaal 45 regels hebben.

Er worden 35 à 40 inzendingen geselecteerd door een onafhankelijke redacteur van de Platbook organisatie. Platbook 24 wordt gepresenteerd op de jaarvergadering van de Veldeke Kring Maastricht op 25 maart 2020.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept). Voor meer informatie over Platbook bel met Uitgeverij TIC, 043-3262414 of kijk op www.uitgeverijtic.nl.