Tegelse Declamatiewedstrijd Veldeke

Vrijdag 21 april waren we te gast bij de Harmoniezaal in Tegelen, waar de finale-avond van de Tegelse Declamatiewedstrijd van Veldeke plaatsvond. De zaal stroomde al gauw vol met deelnemers, families, vrienden, leerkrachten en andere fans, die door bestuurslid Pieter Ebus werden welkom geheten. Daarna nam Iris Vercoulen de microfoon over om de kinderen te ontvangen en te begeleiden bij het declameren van hun versje. Wat een feest om al die talentjes te zien! We kregen er allemaal kriebels vaan in de buik. Kei spannend, hoor, om als deelnemer vanaf zo’n hoog podium in zo’n volle zaal te kijken met de schijnwerpers op je gezicht. Maar wat zijn we als werkgroep trots dat ze er weer allemaal stonden.

In de pauze  mocht iedereen zich laten verbazen door de goochelkunsten van Hayke Bongaerts en kon iedereen even lekker lachen en ontspannen. Dat was voor de jury wel anders, want die hadden de zware taak om alle declamaties te beoordelen. Deze keer hadden we een bijzonder, prinsesselijk drietal daartoe bereid gevonden, namelijk het damestrio van 2023 van VG De Beerpiep: Sandra, Esther en Wendy. Zij zaten zichtbaar te genieten en stonden naderhand te popelen om weer eens op het podium te klimmen en de prijsuitslag bekend te maken.

De uitslag van de Tegelse finale-avond was als volgt:

Onderbouw:
1. Ize Willems
2. Vayèn Smedts
3. Liza Hanraets

Middenbouw:
1. Siem Stapel
2. Bente Daniels
3. Isa Berends

Bovenbouw:
1. Lynn Helmes
2. Phoebe Hauzer
3. Jayson Daemen

De nummers 1 en 2 zien we terug op de Limburgse finale op 3 juni in DOK6 in Panningen.

Omroep Peel & Maas zal op 18 mei bij Dwars door Limburg beelden laten zien van onze declamaties.  De heer Jos Verbong heeft foto’s gemaakt die te zien zijn op de website van Veldeke Venlo en op onze eigen Facebook pagina.

Grote dank aan alle deelnemers, schrijvers, leerkrachten, aanwezigen en iedereen die zich heeft ingezet voor deze mooie avond. Als dit enthousiasme zo blijft worden doorgegeven, dan zijn we nog jaren verzekerd van veel verbinding en identiteit binnen de Tegelse gemeenschap.

Werkgroep Tegelse Declamatiewedstrijd Veldeke

Truus Verbong
Nicol Ebus
Susan Janssen