Thea van Thor-van Nunspeet wint Groet Mestreechs Dictee

Op zondag 21 mei 2023 vond de 18e editie van het Groet Mestreechs Dictee plaats in het Centre Céramique. Zo’n 90 deelnemers probeerden de tekst geschreven door Phil Dumoulin zo goed mogelijk te schrijven.

Thea van Thor-van Nunspeet deed dat het beste. Met slechts 5 foute woorden werd zij winnaar van het Groet Mestreechs Dictee.
In 2019 had zij ook al een keer gewonnen. De nummers 2 en 3, Eddy Zeelen (uit Linne!) en Marij Bonnemayer maakten respectievelijk 6 en 7 fouten.

Gemiddeld 30 fouten

Bijna 60 mensen deden ‘Officieel” mee en maakten gemiddeld 30 fouten. Dat is even veel als verleden jaar toen de tekst door Marjorie Rieu, de vrouw van André Rieu, werd geschreven. André Rie zorgde net als verleden jaar met zijn Mestreechs Salon Orkes voor wat ontspanning nadat de deelnemers klaar waren met schrijven en de jurie aan het werk was.

40 Jaar Leesplankje

Dit jaar stond in het teken van het Leesplenkske vaan de Mestreechter Tao. Het is dit jaar 40 jaar geleden dat Veldeke Maastricht het Leesplankje introduceerde. En al 40 jaar is het een groot succes. Naar schatting zijn er meer dan 16.000 leesplankjes in omloop. Reden voor Veldeke Kring Maastricht om Phil Dumoulin, de enige initiatiefnemer die nog onder ons is, te vragen de tekst te schrijven voor het Dictee van dit jaar.

Om de volledige tekst van het Groet Mestreechs Dictee 2023 te lezen kunt u hier klikken.