‘Tsezame’ tegen Alzheimer

De fine fleur van de Limburgse artiestenwereld heeft meegewerkt aan de opname van het liedje ‘Tsezame’, dat donaties moet helpen genereren voor Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Initiatief is van Paul Weelen, die het liedje schreef en produceerde. Grote namen als Beppie Kraft, Jack Vinders, Martin Hurkens, Guido Frissen (Schintaler), Ivo Rosbeek, maar ook jong talent als Fiorenza Ruijters, Dwayne Horbag en Mella Klaessen hebben hun medewerking verleend.

De opname is gemaakt op donderdag 23 augustus 2018 in de Marlstone Studio in Ulestraten. De officiële release van het liedje (via Spotify, I-tunes etc) is gepland voor 1 december. Britt Beckers, student AV-Productie/Filmmaker maakt een video van de opnameavond die u hier alvast kunt bekijken.

Iedere artiest zingt in zijn eigen variant van de erkende Limburgse streektaal. In die zin is de titel van het liedje natuurlijk een wenk naar de kracht van de diversiteit in onze provincie. Het refrein wordt in het Kerkraads gezongen. Voor het eerst dat Beppie Kraft in het Kerkraads zingt! En vele andere artiesten ook.

Alzheimeronderzoekfonds Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+. Alzheimer Centrum Limburg bevordert het verkrijgen, toepassen en verspreiden van kennis over gezond cognitief verouderen, vergeetachtigheid en dementie. Onderzoek dat de kwaliteit van leven verbetert van zowel patiënten als hun naaste familie.

Zegt Paul Weelen. ‘Steeds meer mensen krijgen met dementie te maken, zo niet persoonlijk, dan toch in hun naaste omgeving. Vandaar dat dit centrum onze steun verdient. Nu maar hopen dat het liedje goed wordt ontvangen en vaak gespeeld wordt op regionale en nationale zenders. ‘Tsezame’ is oorspronkelijk het slotlied van de musical Sjies in de bóks en gaat over vrede, herinneren en gedenken en de kracht van samenwerken.’