Unieke Nederlands/Duitse dialectavond

Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal presenteert Pierre Bakkes en dr. Georg Cornelissen uit Bonn.

Vorig jaar zijn tijdens drie goedbezochte bijeenkomsten een aantal aspecten van de streektaal belicht: Het dialect van Reuver, Swalmen maar ook dat van Elmpt en Bracht. De vierde avond belooft ook weer heel interessant te worden. Als gasten zijn deze avond  uitgenodigd Pierre Bakkes en Georg Cornelissen. Twee deskundigen die in de eredivisie van de dialectkunde acteren.

Pierre Bakkes (Montfort) is bekend als eerste streektaalfunctionaris  van Nederlands-Limburg. Tot 2006 heeft hij deze functie bekleed. Nu is hij voorzitter  van de Belgisch Nederlandse vereniging voor dialect- en naamkunde en tevens  lid van het Bureau Streektaal Nederlands-Limburgs.

Georg Cornelissen (Bonn) is hoofd van de afdeling Sprachforschung aan het Institut für Rheinische Landeskunde und Regionalgeschichte. Hij is specialist op het gebied van spreektalen in het Niederrheingebied. Zijn aanwezigheid is zonder meer bijzonder  te noemen.

Samen zullen ze deze avond op een boeiende wijze invullen. Een breed scala aan onderwerpen m.b.t. streektaal zal aan de orde komen. Kortom, een unieke gelegenheid voor iedereen die dialect een warm hart toedraagt.

U bent van harte uitgenodigd op 14 november om 20.00 uur in het parochiehuis, Pastoor Vranckenlaan 6 te Reuver. Toegang gratis.