Veldeke Declamatiewedstrijd gaat dit jaar niet door

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus en de van regeringswege afgekondigde richtlijnen voor sociale onthouding is besloten dat de Veldeke Declamatiewedstrijd dit jaar geen doorgang kan vinden. Dat betekent dat zowel de nog geplande lokale voorrondes als de finale in Panningen zijn afgelast.

Bij de jaarlijkse Declamatiewedstrijd strijden kinderen uit verschillende klassen van het basisonderwijs om de prijzen door zelfgemaakte of bestaande gedichten en verhalen voor te lezen voor publiek. Vanuit de lokale Veldekekringen worden voorrondes georganiseerd waarvan de winnaars worden afgevaardigd naar de finale, die de laatste jaren in DOC6 in Panningen werd gehouden.

De organisatoren hebben dit besluit met pijn in het hart genomen en begrijpen dat dit voor kinderen en ouders een teleurstelling betekent maar zagen geen andere oplossing. De gezondheid van deelnemers en publiek gaat boven alles. Volgend jaar is de crisis hopelijk voorbij en kunnen we de traditie van de Veldeke Declamatiewedstrijd weer oppakken.