Veldeke Kring Echt gaat “Nao ’t Zuuje”

Als er een film de laatste tijd aandacht heeft gekregen dan is het wel de film “Nao ’t Zuuje” over de carnaval in Venlo. En terecht.

Veldeke Kring Echt heeft in samenwerking met de Royal Service Bioscoop daarom voor deze film weer een filmavond afgesproken. Op vrijdag 9 maart, ter gelegenheid van Halfvasten, draait speciaal voor Veldeke-leden en introducés de film  “Nao ’t Zuuje” over de Venlose carnavalsprins van verleden jaar: zijn voorbereiding, zijn belevenissen. Volgens recensies treft de film eindelijk eens de goede sfeer van Carnaval.

Precies als bij eerdere filmavonden kan de Kring deze film, samen met een kop koffie met vlaai vooraf, aanbieden voor een schappelijke prijs. Leden dienen zichzelf en eventuele introducés  wel vooraf aan te melden  en te betalen. Royal is die avond vanaf 18.00 uur open voor de koffie en vlaai in de foyer. Om 19.00 uur begint de film in zaal 1.

Wat we natuurlijk niet konden voorzien is dat de film, na een tour langs enkele bioscopen in de provincie, met carnavalsdagen op de tv is geweest. We hebben daarna toch al heel wat mensen gesproken die zeiden: “Die wil ik best nog een keer zien. In zijn geheel (de tv uitzending was ingekort) en op bioscoopformaat, dat is toch anders.” Bijgevolg hebben zich op dit moment al ruim 70 mensen aangemeld voor dit filmavond arrangement.