Veldeke Kring Echt op weg naar Kerstmis

Afwijkend van voorgaande jaren sluit Veldeke Kring Echt dit jaar af met een Adventsmiddag op zondag 15 december en een Dialectmis op vrijdag 20 december. Op die adventsmiddag komen toch onderdelen aan bod die eerder in de Kerstavond zaten: muziek, voordrachten en wat te eten.

Zanggroep Bie-eingeraaptj

Voor de muziek hebben we deze keer de zanggroep ‘Bie-eingeraaptj’ uitgenodigd. Ze komen uit het midden van onze provincie. Allemaal mannen (en één dame) die lid zijn van een zangkoor maar dit soort optredens er nog bij doen. In het eerste deel van hun optreden zullen ze het in de sfeer van advent en kerstmis houden, met daar tussendoor een paar voordrachten.

In het tweede deel – na de pauze – gaat het koor over op andere liedjes. Vanaf de pauze zullen, gespreid over de middag, ook kleine gerechtjes worden geserveerd, zodat men niet met honger naar huis hoeft te te gaan.

De middag vindt plaats in de feestelijk aangeklede zaal van de Pejjerhaof. Ook is weer ruimte voor leden die iets ten gehore willen brengen. De adventsmiddag op zondag 15 december duurt van 15.00 tot ongeveer 18.00 uur.

Dialectmis

De Dialectmis is op vrijdag 20 december om 19.00 uur in de parochiekerk van Peij. De kerk opent gastvrij zijn deuren voor leden van Veldeke, parochianen en ander belangstellende liefhebbers van het dialect. Gebeden en gezangen in deze misviering kan men volgen met bidden en meezingen uit het boekje dat bij de ingang van de kerk zal worden uitgedeeld. Zoals gebruikelijk zullen we ook stil staan bij de gestorven leden van onze kring.

Na afloop van de dienst is er voor de leden een lekkere kop koffie en gelegenheid om even na te praten. Dat doen we in het café van de Pejjerhaof.