Veldeke Kring Sittard nodigt uit mee te doen met 046 Sjrif (Deel 2)

Beste schrijfsters en schrijvers, liefhebbers van onze moedertaal,

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat het eerste boekje in de serie 046 Sjrif door de Veldeke Kring Sittard is uitgegeven. Een grote verscheidenheid aan mensen uit de regio 046 heeft met succes een mooie bijdrage geleverd aan deze eerste editie. Er liggen nog maar weinig exemplaren op de plank en daarom wordt het tijd voor deel twee.

Zoals u weet is de regio 046 groter dan Sittard-Geleen alleen. Als u binnen de denkbeeldige driehoek Roosteren-Oirsbeek-Beek geboren bent, wont of gewoond hebt, bijvoorbeeld is Ste4inh, Elsloo, Urmond, Susteren, Nieuwstadt of Schinnen, kunt u meedoen en uw verhaal of gedicht insturen voor deze tweede editie.

Het thema van het eerste boekje was “Vandaag de dag”. Het tweede nummer krijgt als thema 046 Sjrif: “Geluk zit in een klein (b)hoekje”. Over de invulling die u aan dit thema geeft bent u helemaal vrij. Doet u mee?

Jan Ruigt maakt ook deze keer bijpassende tekeningen. Wat de schrijfstijl betreft: houdt u maar zoveel mogelijk aan de Spelling 2003 voor de Limburgse dialecten, dan komt het altijd goed.

U kunt uw gedichten en/of verhalen van maximaal 600 woorden vóór 15 juli 2021 opsturen naar onderstaand adres. Vergeet niet uw naam en woonplaats erbij te zetten. En als u nog liefhebbers in 046 kent die in het dialect schrijven: nodig ze uit om mee te doen! Wij wensen u veel inspiratie, voorpret en succes.

Redaktie 046 Sjrif,
Veldeke Krènk Zitterd
Chr. Kisselssjtraot 3  6131 BV  Zitterd
veldekezitterd@gmail.com.