Veldeke Pluum 2022 voor Rob van Deurzen

Op zaterdag 10 september 2022 ontving Rob van Deurzen uit handen van Henk Giesbers, voorzitter van de Veldeke-Krink Remunj, de Veldeke Pluum 2022. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Kringen-contactdag, die dit jaar rondom de Kapel in het Zand in Roermond gehouden werd.

Journalis VIA

Rob is van huis uit journalist bij het Dagblad de Limburger. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het hyper-plaatselijke Midden-Limburgse nieuws. Hij doet dit met veel elan, in de VIA, dé weekkrant van Limburg. In deze weekkrant wordt aandacht gegeven aan het alledaags plaatselijke nieuws uit wijken, dorpen en steden.

De Kaketoes

Daarnaast speelt hij aan de Kapel in Roermond een vooraanstaande rol. Hij is in 2009 prins geweest bij VV de Kaketoes. Het woord Kaketoe is afgeleid van de woorden Ka(pel), KE(mp) en TOES. Ook is hij vice-voorzitter van het Kaketoebestuur. De Kaketoes hebben een eigen lijfblad, de Kaketoegezet. Deze krant wordt helemaal in het plaatselijke dialect geschreven en iedereen begrijpt het al: de bijdrage van Rob aan deze krant is groot. Rob wordt zelfs de eindredacteur.

Wij, van de Veldeke Krink Remunj zijn trots op iemand, die alles dat met volkscultuur te maken heeft onder de mensen brengt. En wij zijn nog trotser als iemand zich actief bezighoudt met het actief uitdragen van onze Limburgse taal. Zo iemand verdient de Veldeke Pluum 2022.