Veldeke Schrijverskring presenteert dialectmiddag

In samenwerking met Gilde de Graven organiseert de Provinciale Schrijverskring van Veldeke een middag met teksten en voordrachten in verschillende Limburgse dialecten. Zo zal er ook een lezing worden gehouden over het verschil tussen taal en dialect, de verschillende Limburgse dialecten en dialect spreken met kinderen. Maar er is natuurlijk ook tijd voor Limburgse verhalen en gedichten. Sprekers zijn Colla Bemelmans (Nuth), Marleen Schmitz (Montfort), John Hertogh (Sittard), Toos Schoenmakers (Vlodrop), Annie Tummers (Kerkrade) en Mien Wijnhoven (Sevenum).

Provinciale Schrijverskring Veldeke

De Provinciale Schrijverskring Veldeke bestaat sinds 1992, dus al 30 jaar. Negen schrijvers komen om de maand bijeen bij de Vief Heringe in Sittard. Colla Bemelmans schrijft daarover: “Daar bespreken we ons werk en proberen daar wat van te leren. We gaan daar kritisch maar lief mee om; we respecteren niet alleen wat we schrijven, maar ook hoe we denken. Dat komt omdat we in de loop der jaren een groep vrienden zijn geworden. ”En: “Met experimentele opdrachten proberen we ons taalgevoel te verbeteren.”

Donderdagmiddag 13 oktober in Munstergeleen

De middag vindt plaats op donderdag 13 oktober aanstaande van 14.00 tot 16.00 uur in Munstergeleen aan de Pancratiusstraat 24. Gilde de Graven heeft daar de beschikking over een mooie locatie naast het Gemeenschapshuis. Daar is voldoende parkeergelegenheid en in de pauze kan gebruik worden gemaakt van de gezellige bar van het Trefpunt. De kosten bedragen € 7,00. U kunt zich aanmelden via de website van Gilde de Graven.