Veldeke Theater Maastricht presenteert ‘Pa’

Na de succesvolle theaterproducties in 2015 en 2017 presenteert Veldeke Theater dit najaar een nieuwe serieus stuk: ‘Pa’. Met de spelers Will Wintjens, Hortense Brounts, Elly Theunissen, Yuri Michielsen, Jeanette Klein Essink en Paul Fisette.

‘Pa’ is een Maastrichtse vertaling van het Franse toneelstuk ‘Le père’. Het stuk laat op een indringende manier, maar niet zonder humor, de geestelijke achteruitgang vaan een man op leeftijd zien. Het publiek ziet door de ogen van pa de werkelijkheid veranderen. Een toneelstuk dat naast een lach van herkenning, misschien ook hier en daar een traantje tevoorschijn tovert.

De spelers van Veldeke Theater hebben samen met regisseur Pim Horio maandenlang gewerkt om deze bijzondere productie op de planken te zetten. Het heeft veel inlevingsvermogen van vooral Will gekost maar uiteindelijk voelt hij zich helemaal “thuis” in zijn rol van Pa. Vormgeefster Katrin Hens heeft gezorgd voor een prachtig plaatje daarbij.

Omdat de 6 uitvoeringen in de voorverkoop van de Theater al meteen waren uitverkocht heeft Veldeke Theater besloten 2 extra uitvoeringen in te plannen. Ook die waren in een vloek en een zucht uitverkocht. De voostellingen vinden plaats in de bovenzaal van het Theater aan het Vrijthof tussen 25 oktober en 3 november.