Verhäölkesbeukske nog beperkt verkrijgbaar

Het is alweer een tijd geleden dat het boekje met verhaaltjes in zeven verschillende dialecten en een met de oorspronkelijke dialecten van de schrijvers is verschenen. Door corona en gesloten boekhandels was het minder goed verkrijgbaar. Intussen hebben heel wat kinderen te horen gekregen waarom Libbe Labbe zo moest huilen, wat Wazelvötje zoal leerde, hoe speciaal Mineke zich had verkleed, en weten ze wat een badpiraat doet en dat geitenkeutels dus geen mooie zwarte stenen zijn.

Onderwijzers hebben al laten weten dat ze eruit hebben voorgelezen. Mooi dat het dialect zo af en toe aan de orde komt op scholen. Ook kreeg de redactie positieve reacties van ouders, opa’s oma’s en andere voorlezers. Die waren vooral blij dat ze nu iets hadden om voor te lezen in hun dialect. Er is zelfs een gemeente die boekjes heeft aangeschaft om cadeau te doen aan pasgeboren kinderen!

Maar liefst 26 verhaaltjes staan er in dit boekje. Allemaal voorzien van een toepasselijke illustratie. Eigenlijk jammer dat de versies in ’t Susterens en Roermonds al helemaal zijn uitverkocht. Bij vijf Veldekekringen zijn nog een aantal boekjes te krijgen, vooral ook via de boekhandels in hun werkgebied. Heeft u nog altijd geen boekje, dan zijn er nog te koop in:

  • Weert: Bruna, Cigo van Bun, Warenhuis Conceptstore
  • Ech: Bruna, de Laeswinkel en Museum van de vrouw
  • Venroj: Roojboek boekhandel centrum Venray
  • Valkeberg: natuurshop Madelief
  • Zitterd: Boekhandel Krings, Kinderboekhandel Flow oppe Sjteivig, Bruna in d’n Tempel.

Alleen het algemeen boekje (en ’n beperkt aantal van de vijf genoemde plaatsen) is te bestellen bij Wil Engels in Thull via e-mail:

De boekjes kosten € 10,- per stuk + eventueel verzendkosten.