Verhäölkesbook een groot succes

Het boekje met voorleesverhalen voor kinderen in het Limburgs kan nu al een groot succes worden genoemd. In de krant De Limburger stond een artikel over 2 pagina’s waarin een van de initiatiefnemers Riky Simons uitgebreid aan het woord komt over het tot stand komen van het boek, dat in 7 verschillende varianten van de Limburgse taal wordt uitgegeven. Er is ook een versie waarin alle verhaaltjes in de verschillende originele dialecten te vinden zijn.

Sindsdien stromen de bestellingen voor het Verhäölkesbeukske binnen bij Veldeke. Als u nog in aanmerking wilt komen voor een exemplaar, wacht dan niet te lang met bestellen want de voorraad is beperkt. Als u de uitgave met de verschillende originele dialecten wilt bestellen dan kunt u een e-mail sturen naar beukske@zjwame.nl. De prijs is € 10,00 (exclusief verzendkosten).

Als u de variant in één specifiek dialect wilt hebben, dan zijn die verkrijgbaar via de lokale Veldeke kringen van Venray, Weert, Roermond, Echt-Susteren, Sittard en Valkenburg. De adressen van de lokale kringen vindt u onderaan elke pagina van deze website. Maar u kunt ook terecht de de speciale facebookpagina van het Verhäölkes in ós Limburgs plat.

Nota bene: het algemene boekje en de meeste varianten van de lokale kringen zijn bij Veldeke helaas al uitverkocht. Er komt een tweede druk, die nog voor de Kerst gaat verschijnen. Zodra die er is melden we dat op deze website.