Vijfde poëziewandeling van Veldeke Kring Echt

Sedert een paar jaren organiseert de kring Echt van Veldeke aan het eind van de vakantieperiode een poëziewandeling. Dat is een wandeling door een van de dorpen of kernen van de kring, op afgesproken plaatsen onderbroken door voordrachten van gedichten of verhalen en muziek. Eerder werden er wandelingen in Lilbosch, Susteren, Stevensweert en Echt-centrum. De poëziewandeling van dit jaar zal in de meest zuidelijke kern van de gemeente Echt-Susteren zijn: de Nieuwstadt. Daar hebben we in overleg en in samenwerking met de Heemkundevereniging en stadsgidsen de plaatsen uitgezocht waar we langs wandelen en waar we even stil staan om te luisteren. Het zal voor de vijfde keer zijn dat de Veldeke Kring Echt zo’n wandeling organiseert.

De wandeling vindt plaats op woensdag 21 augustus tegen de avond en we rekenen daarbij natuurlijk weer op mooi weer. Zoals gebruikelijk bij de poëziewandelingen is het een tocht langs bekende of onbekende plekken, maar het is geen rondleiding met uitleg! Speciaal aan deze wandeling is dat het verhaal van de plaatsen waar we even blijven stil staan, wordt uitgedrukt in een gedicht of verhaal. Medewerking voor de intermezzo’s in poëzie en/of muziek heeft Veldeke weer gezocht en gekregen bij een aantal schrijvers van de Schrijverskring Midden Limburg.

Wie mee gaat lopen moet rekening houden met ruim een uur wandelen en staan. Er worden vooraf drie groepen van max. 30 personen gevormd, zodat de voordrachten ook goed te verstaan zijn. Dat is weinig, gemeten naar de belangstelling. Maar de echte liefhebbers weten dat ze zich op tijd moeten aanmelden. Het zullen ook niet alleen leden van de beide verenigingen zijn. Na afloop kan men een kop koffie of wat anders drinken en eventueel op het terras bijkomen en/of napraten. Dat drankje is inbegrepen in de deelnameprijs van 4 euro p.p. die we vooraf bij opgave willen ontvangen.

Aanmelden is op dit moment niet meer mogelijk omdat het maximum aantal al bereikt is. Wie zich heeft aangemeld krijgt geen bericht maar wordt op woensdag 21 augustus om 19.30 uur verwacht op de Markt in Nieuwstadt.