Weer een Echter Dictee (uitgesteld vanwege Corona)

Na het succes van het eerste Echter Dictee verleden jaar, zal Veldeke Kring Echt ook dit jaar weer een dictee organiseren. Deelnemen kan iedereen die belangstelling heeft voor de Limburgse taal. De spelling van het dictee zal Echts zijn, een van de mogelijke dialecten. Voor de jury zal het Bronsgreun Beukske Ech-Zöstere als uitgangspunt gelden. Maar bij voorkeur zien de deelnemers het meedoen aan dit dictee vooral als een plezierig spel rondom “hoe moet je dat schrijven?”. Wie er zo instapt hoeft niet bang te zijn voor het rode potlood en zal zeker niet afgaan, maar steekt er altijd iets van op. Het motto van het Echter Dictee is niet voor niets: “Wie schrijft die blijft”. Liever met hier en daar een fout of twijfelpunt geschreven, dan niet geschreven.

Het tweede Echter Dictee wordt gehouden in het Cultuurhuis Edith Stein aan de plats op zondag 15 maart a.s. vanaf 14.00 uur. Wie aan de beoordeling door de jury mee wil doen, dient vooraf in te schrijven. Dat kan vanaf nu door gebruik te maken van de QR-code, die onder dit bericht staat, of op de website van Veldeke Kring Echt. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. De winnaar van het dictee is degene die volgens de jury het dictee  gemaakt heeft met de minste fouten in de geschreven zinnen. De betrokkene komt een jaar lang in het bezit van de wisseltrofee en ontvangt daarna als blijvende herinnering de “Echte krakeling”, net als degenen die op plaats 2 en 3 eindigen.

Naast deze officiële deelname is het ook mogelijk “veur de joeks” mee te doen b.v. om eens te kijken hoe dat lukt. De mensen die dit doen, kunnen in de pauze hun eigen dictee nakijken aan de hand van de geprojecteerde juiste schrijfwijze.

NOTABENE: IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS IS HET ECHTER DICTEE VAAN 15 MAART UITGESTELD TOT EEN NADER AAN TE GEVEN DATUM.

 

 

Inschrijven kan via deze QR-code of via de website van Veldeke Kring Echt