Wiel Vestjens overleden

De Venlose Carnavals artiest Wiel Vestjens is overleden. Deze buteredner en zanger kreeg in november nog de Gouden Narrenkap, de hoogste carnavalsonderscheiding van Limburg. In het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw was Wiel Vestjens al actief, dus al 5 x 11 jaar verzorgde hij optredens op alle Limburgse podia.

De zanger die vijf keer het Limburgs Vastelaovendsleedjes Konkoer (LVK) wist te winnen samen met zijn zangmaatje Hay Crompvoets en in 2000 samen met Gé Deenen. Hiermee is Wiel de meest succesvolle deelnemer aan het LVK.

Wiel Vestjens is de stem van talloze Venlose carnavalsliedjes en zong 34 nummers die in de prijzen vielen bij Jocus. In 1976 won Wiel de liedjesavond in Venlo met het in heel Limburg bekende “As de sterre dao bove straole”. Daarbij stond hij ook regelmatig op het podium als buteredner en speelde hij mee in de Venlose Revues.

In november bij de presentatie vaan de Buun 2018 zong Wiel Vestjens nog twee van zijn klassiekers: “Dit is de plaats” en “Waat vluug d’n tied.” Wiel Vestjens is 81 jaar geworden.