Winnaars declamatiewedstrijden Venlo en Tegelen bekend

Voorafgaand aan de Limburgse finale van de declamatiewdstrijd voor kinderen van de basisschool, organiseren diverse lokale Veldeke Kringen hun plaatselijke finale. De winnaars van de finales in Venlo en Tegelen zijn nu bekend.

FINALE IN VENLO

Op vrijdag 31 maart 2017 vond in de Velozaal weer de finale plaats van de Venlose declamatiewedstrijd. 39 kinderen van de basisscholen uit Venlo en Blerick declameerden hun gedicht. Sommige toepasselijk gekleed of uitgedost met attributen daarbij. Erg leuk! De zaal was al bijtijds bomvol met kinderen, ouders en opa’en oma’s. De avond werd weer gepresenteerd door Hans Jacobs. Met een heleboel plezier en pret riep hij de finaliseten in groepjes van vijf het podium op en stelde hij de kinderen op hun gemak, zoals we dat van hem gewend zijn. Na 19 voordrachten werd er een kkorte pauze ingelast met een prachtig muzikaal optreden van Kiki Severijns op trompet. Daarna kwamen de andere 20 kinderen aan de beurt om hun gedicht te declameren.

De jury bestond uit Hay van Hoorn, René Dings en Juul Stokbroekx, alle drie bekend uit het theater- en toneelwereldje. Zij hebben genoten en stonden er van te kijken wat Venlo een hoop talentjes heeft. Het was een zware taak, maar er zijn toch een aantal winnars uit de bus gekomen. Juul Stokbroekx liet de kinderen niet langer in spanning en maakte de uitslag bekend.

Onderbouw
1e Prijs   Sophie Sassen – Willibrordusschool met het gedicht  ‘’ ’t Nieje kledje’’
2e Prijs   Trijntje Nellissen –  Willibrordusschool met het gedicht ‘’Willie de goldvis”
3e Prijs   Esmee Peeters – De Koperwiek met het gedicht ‘’Waat wils se noow ?’’

Middenbouw
1e Prijs   Jop Gubbels – De Koperwiek met het gedicht  ‘’Supermen!’’
2e Prijs   Yanna Schreurs – De Koperwiek met het gedicht  ‘’Logere’’
3e Prijs   Donné Lothmann – De Koperwiek met het gedicht  ‘’ Supermen!

Bovenbouw
1e Prijs     Fenna Saak – De Koperwiek met het gedicht  ‘’D’n ierlike vinder’’
2e Prijs     Maud Lucker – De Koperwiek met het gedicht  ‘’Pechdaag’’
3e Prijs     Kiki Severijns – St. Martinusschool    met het gedicht  ’’Brr bah’’

De nummers 1 mogen deelnemen aan de Limburgse finale op 20 mei 2017 in DOK-6 in Panningen. Het was weer een fantastische avond en hopelijk doen er volgend jaar nog meer kinderen mee.

FINALE IN TGELEN

Wat was het wee mooi op goede vrijdag 14 april in ’t Zaelkein Tegelen. Met een zaal vol kinderen, ouders, opa’s en oma’s, juffen, meesters en heel veel andere fans, konden we ons laten verrassen door heel veel Tegel talent. Hanneke van der Sommen wist met haar sympathieke presentatie de kinderen op hun gemak te stellen, zodat alles soepel verliep.

Het dialect leeft, dat was wel duidelijk, maar ook viel op hoe goed de kinderen zich konden presenteren aan het publiek. Alsof ze dagelijks op het podium staan. Gelukkig was er een deskundige jury met een groot hart voor Tegelen, te weten  Jo van der Velden,  Jeanne van der Velden en Toine Ambaum. Aan hun de eer maar ook de zware taak om 3 winnaars per bouw te kiezen. Nadat de jury zijn bewondering had uitgesproken voor de mooie expressie van alle deelnemers, volgde de uitslag:

Onderbouw:
Gijs Broekman met het gedichtje “acrobaat” van Leonie van Hulten
Frederique Gubbels met “op sjoeël” van Susan Janssen
Noud Kessels met “eiketske” van Leonie van Hulten

Middenbouw:
Anouk Raijer
Isa Kessels
Isa Hanraets.
Alle drie met ’t gedichtje “bedtiéd” van Linda Hanraets

Bovenbouw:
Lisa Idink
Cielke Willemsen.
Allebei met “nae… nae… nae…” van Hanneke v.d. Sommen
Bo Schraven met “sjtraof sjriéve” van Herman Bors

De nummers 1 lieten hun gedicht nog eens horen en zullen dat ook nog eens doen bij de Limburgse finale in DOK-6 in Panningen op zaterdag 20 mei 2017. Wij verheugen ons al op de volgende keer!