Zondag 3 maart: Groet Mestreechs Dictee 2024

Het is inmiddels niet meer weg te denken: ’t Groet Mestreechs Dictee. Bekende en minder bekende Maastrichtenaren wagen het erop hun kennis van ’t Mestreechs te testen. Op zondag 3 maart, om 11.00 uur is het weer zover: ’t Groet Mestreechs Dictee 2024. Dit jaar weer in het Centre Céramique. Doe je mee?

’t Dictee van de 19 editie is geschreven door burgemeester Wim Hillenaar. Hillenaar is sinds juli 2023 actief in Maastricht en grijpt deze kans aan om onze taal nog beter te leren kennen dan ook met beide handen aan.

Het Dictee begint zoals gebruikelijk om 11.00 uur in de ochtend. Vanaf 12.00 uur zal de jury zich over de ingeleverde papieren buigen om te bezien wie de minste fouten gemaakt heeft. In de tussentijd kun je genieten van een bijzonder optreden. Hou de socials en de website vaan de Veldeke Krink Mestreech in de gaten want deze week maken we meer bekend. Rond 13.00 uur zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

Zien we je op zondag 3 maart?! Inschrijven kan via de website van Veldeke Krink Mestreech.

Nog niet helemaal zeker van je zaak of net pas begonnen mèt in het Maastrichts te schrijven? Doe dan voor spek en bonen mee. Je dictee kijk je dan zelf na bij de nabespreking. Zo leer je meer over schrijven in ’t Mestreechs!