De nieuwe Veldgewas is uit

Veldgewas is een blad voor en over Oos Taal, de Limburgse taal. Al meer dan 10 jaar brengt Veldgewas Limburgstalige gedichten en verhalen. Redacteur Wim Kuipers heeft al die tijd zijn best gedaan auteurs te stimuleren in het Limburgs te schrijven. Dat heeft honderden teksten opgeleverd die de moeite van het lezen meer dan waard zijn en die u kunt bekijken in het Veldgewas Archief De Moenik.

Nieuw uiterlijk

Maar Veldgewas was toe aan een opfrisbeurt. Een nieuwe redactie heeft zich voorgenomen met nieuwe energie de Limburgstalige literatuur een podium te bieden. Dat houdt op de eerste plaats in dat het uiterlijk van Veldgewas is aangepakt zodat we nu kunnen spreken van een echt onlinemagazine. Ook hebben we een aantal gerenommeerde Limburgse schrijvers bereid gevonden regelmatig een bijdrage te leveren met hun gedichten en verhalen.

Neem een (gratis) abonnement

En we zijn acties gestart om meer lezers te interesseren voor een (gratis) abonnement, wat inhoudt dat men een keer per maand  – telkens wanneer een nieuwe editie uitkomt – een Nuutsbreef krijgt met informatie over de inhoud en meer nieuws op het gebied van literatuur en de Limburgse taal. U kunt zich daarvoor inschrijven door een mailtje te sturen naar veldgewas@veldek.net met de vermelding “abonnement”. Maar bekijkt u eerste eens de nieuwe Veldgewas van september 2023, dan weet u wat u te wachten staat. Als u hier klikt dan wijst de weg zich vanzelf.