Niet iedereen kan Hendrik van Veldeke zijn…

Maar ook vandaag de dag worden er nog mooie gedichten in het Limburgs geschreven. En die gaan echt niet allemaal over ruisende beekjes en kwinkelerende nachtegalen. Alles wat de moderne mens aangaat komt voorbij in de Limburgstalige poëzie. Wielrennen, vakanties, de liefde, verdriet, alles wordt in de verschillende Limburgse dialecten uitgedrukt.

Veldeke verzamelt, samen met de online poëzierubriek Veldgewas van Wim Kuipers, al enige tijd voorbeelden van gedichten die ons door Limburgstalige poëten worden toegezonden. Als u wilt zien wat daar zo allemaal tussen zit, dan moet u maar eens kijken op de Veldgewas pagina op onze website. En kijk dan ook eens in het archief van Veldgewas, in de zogenaamde Moenik, waar gedichten van Limburgstalige dichters en dichteressen alfabetisch op naam gegroepeerd staan.

En wie weet raakt u zelf wel geïnspireerd om eens te gaan dichten in uw moederstaal. We zien het resultaat daarvan graag tegemoet. Op de pagina Veldgewas kunt u ook lezen hoe u uw gedichten kunt insturen.