Veldeke Limburg op website en Facebook

Veldeke is niet alleen technisch bezig om zijn communicatie te verbeteren (digitaliseren enz.) maar ook inhoudelijk. Op onze website, die sinds februari van dit jaar aanzienlijk vernieuwd is, doen wij ons best alle actualiteiten van onze vereniging toegankelijk te maken. De laatste drie nieuwsberichten vindt u meteen op de thuis-pagina van de website www.veldeke.net in de rechterkolom. Oudere berichten krijgt u te zien door op de balk Nieuws te klikken die boven die drie meest recente berichten staat. Als u op Agenda klikt krijgt u een overzicht van alles wat binnen Veldeke aan evenementen gaat plaatsvinden de komende tijd. Het is dus de moeite waard om zo nu en dan eens onze website te bezoeken om te kijken of daar iets bij staat dat voor u interessant kan zijn.

Facebook

En als dat te veel moeite is: Veldeke Limburg heeft ook een Facebook pagina en daarop plaatsten we ook zo veel mogelijk nieuwsberichten, niet enkel van Veldeke Limburg of van de lokale kringen maar ook als er nieuws staat in de media, de krant of de regionale televisie of radio dat te maken heeft met onze Limburgse taal of cultuur. Dus als u op de hoogte wilt blijven van wat zich op dat gebied afspeelt, “like” dan de Facebook pagina van Veldeke Limburg en dan krijgt u vanzelf alle nieuws thuis bezorgd. En als u toevallig ook nog op Twitter zit, ook daar worden de nieuwsberichten van Veldeke altijd gedeeld. Genoeg mogelijkheden dus om u te informeren over waar Veldeke mee bezig is.

Lokale kringen

Dat betreft niet enkel de activiteiten van het provinciaal bestuur of van de provinciale commissie volkscultuur, maar ook de activiteiten van de lokale kringen. Op die manier hopen wij dat die lokale activiteiten breder aandacht krijgen en niet beperkt blijven tot de omgeving en de leden van die kring. En als een kring iets organiseert zoals een dialectavond met voordrachten en muziek, zou het best kunnen zijn dat ook leden van andere kringen of niet-leden daar naar toe willen gaan. Het is dan aan de kring te beslissen of niet-leden van hun kring daarvoor iets extra’s moeten betalen.