Evenementen

April 2015
WkMaDiWoDoVrZaZo
14 12345
15 6789101112
16 13141516171819
17 20212223242526
18 27282930

Extra's

Veldeke kids logo twitter veldeke kids facebook veldeke kids Iedere minuut van elke dag Limburgse muziek? Klik hier op Plat-eweg van L1

 

RIA OOMEN-RUIJTEN REDACTEUR VAN PLATBOOK 14: GRENZE

 

  

De veertiende editie van Platbook, het boekje met gedichten en verhalen in het Limburgs, krijgt oud-Europarlementariër Ria Oomen-

Ruijten als redacteur. 

 

 

Limburgse schrijvers kunnen tot 30 april 2015 eigen werk insturen over het thema ‘Grenze’. De nieuwe editie van Platbook wordt gepresenteerd in mei.

 

Ria Oomen-Ruijten, redacteur van Platbook 14, zat ruim 25 jaar in het Europees Parlement als vertegenwoordiger van het CDA. De Limburgse is uit Maasbracht afkomstig en zegt: “In de mooie streek waar ik ben geboren en getogen en waar de landsgrenzen van Duitsland en België slechts een tiental kilometers van elkaar verwijderd zijn, is het Europa van de burger al lange tijd een vanzelfsprekendheid. Europa is een waardengemeenschap die solidariteit moet uitstralen: solidariteit met de burgers hier en elders. Europa beheerst ons leven van alledag vaak zonder dat we er erg in hebben." 

 

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven in hun eigen verhalen en gedichten. Platbook heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Voor elke uitgave zijn er meer auteurs, meer inzendingen en heeft een redacteur het steeds moeilijker om een keuze te maken uit de veelheid van teksten.

 

Iedereen die in het Limburgs schrijft, kan een tekst insturen. De redactie ziet dit keer, ook vanwege het thema, graag een veelheid van soorten teksten tegemoet: gedichten, verhalen, columns, monologen, toneel, liedteksten. Om zoveel mogelijk mensen een kans op publicatie te geven, mogen de teksten niet langer zijn dan 600 woorden. De redactie denkt dat het fenomeen grenzen een goede inspiratie kan zijn; we kunnen de grenzen letterlijk nemen als in landsgrenzen, maar zeker ook figuurlijk als in: hoe ver kun je gaan? Wanneer ga je over een bepaalde grens? Waar gaat iets te ver?

 

 

Teksten kunnen tot 30 april 2015 worden aangeleverd bij Uitgeverij TIC, via e: paul@uitgeverijtic.nl. Indien het werk van een schrijver wordt geselecteerd, dan ontvangt hij of zij een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 14.

 

Wilt u meer weten over het Platbook? Neem dan contact op met Ton van de Wijngaard, streektaalfunctionaris bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via t: 0475 399 280 of met Uitgeverij TIC, via t: 043 32 62 414.

Meer informatie over de reeks is ook te vinden op www.hklimburg.nl/streektaal of www.uitgeverijtic.nl.

Alle edities van Platbook zijn te koop in de webshop van het Huis, www.ticshop.nl en de betere boekhandel in Limburg.

  

 


Actueel nieuws