Evenementen

September 2015
WkMaDiWoDoVrZaZo
36 123456
37 78910111213
38 14151617181920
39 21222324252627
40 282930

Extra's

Veldeke kids logo twitter veldeke kids facebook veldeke kids Iedere minuut van elke dag Limburgse muziek? Klik hier op Plat-eweg van L1

 

Limburgse soapserie zoekt jonge acteurs  

 

In het kader van het Jaor van de Limburgse Dialekte komt er in 2016 een Limburgs gesproken achtdelige soapserie voor jongeren. De serie zal vanaf maart te zien zijn via de online tv-zender VeldekeKids. De serie wordt geschreven én gespeeld door Limburgse jongeren zelf. De initiatiefnemers Veldeke Limburg en Ambaum BrandMakers zijn op zoek naar enthousiaste (amateur-)acteurs tussen de 16 en 21 jaar. Jongeren die interesse hebben om een rol in de soapserie te spelen, kunnen zich aanmelden door een filmpje over zichzelf in te sturen.

 

In de serie staan typische jongerenitems als liefde, drugs, pesten, studie, ambities en afgunst centraal. Deze spannende serie over twee totaal verschillende middelbare scholen die fuseren, vertelt het verhaal van botsende jongeren die enerzijds zorgen voor escalaties en anderzijds voor groeiende (schijn-)vriendschappen. Vanzelfsprekend gesproken in de diverse Limburgse dialecten. De karaktereigenschappen van de hoofdpersonages variëren van arrogant, verlegen, experimenteel, radicaal, populair, zachtaardig, stoer tot verstrooid. Voldoende ingrediënten voor een echte soap.

 

Jongerenserie

De rol van de jongeren maakt de soapserie tot een product van en voor Limburgse jongeren. Projectleider Ellen Berden van Ambaum BrandMakers: “De cast zal onder leiding van Dwayne Horbag de verhaallijnen en rollen schrijven en die verder uitwerken met dialogen. Daardoor wordt het realistisch en herkenbaar voor hun leeftijdsgenoten. Daarnaast wordt de serie ook gespeeld door Limburgse jongeren. In hun eigen dialect.”

 

(Beluister hier een voorproefje van twee reportages op L1 van 7 augustus). 

 

De cast

De cast wordt samengesteld op basis van ingezonden auditiefilmpjes. “Limburgse jongens en meiden tussen de 16 en 21 jaar worden uitgenodigd om aan de hand van de gegeven informatie auditie te doen voor diverse hoofdpersonages. Een selectiecommissie maakt aan de hand van de filmpjes een eerste schifting, vervolgens worden de geselecteerde jongeren uitgenodigd voor een auditie, waarna de definitieve cast wordt vastgesteld.” Medio september wordt deze cast, de naam van de regisseur en de soapserie bekend gemaakt.

 

Lijkt het jou gaaf om deel uit te maken van de cast? Maak dan aan de hand van de gegeven informatie op www.veldekids.nl een kort auditiefilmpje en stuur dat voor 31 augustus naar mailto:info@veldekekids.nl. In dat filmpje kun je jezelf voorstellen en een typetje spelen of in de huid van een acteur kruipen. Voorwaarden zijn de beheersing van het eigen dialect en beschikbaarheid in de herfst- en kerstvakantie van 2015.

  

VeldekeKids

VeldekeKids is een initiatief van Veldeke Limburg en Ambaum BrandMakers en wordt ondersteund door de provincie Limburg, Raod veur ’t Limburgs en het Huis voor de Kunsten Limburg. VeldekeKids is dé online tv-zender voor Limburgse jongeren.

Meer informatie: www.veldekekids.nl  

 

 

 


Actueel nieuws